LIVINGHEALTHUA

After talking with customers and learning a little more about their desire and mission, we realized that this is the case when it is not about money, but about cultural value.

About the project

Our company received a request to develop a design project for a store/showroom in Chernihiv. Customers told us that they sell products for the rehabilitation of patients after injuries, bruises, and also sell products that help the elderly lead a full life.
Clients saw our Lipky Twins work on Behance and said that they really liked this project and would like their store to be done in an ultra-modern design.
Often, in such showrooms, customers do not require design at all, and it surprised us that a small company wants to make its store according to all modern canons.
But after talking with customers and learning a little more about their desire and mission, we realized that this is the case when it is not about money, but about cultural value.
They wanted to show by example that their clients are people who have experienced some event in their lives and are forced to undergo a rehabilitation process, as well as pensioners who also deserve to be met in the store not only with the goods they need, but beautiful and modern design.

LIVINGHEALTHUA

SPACE

The shape of the original premises was rectangular, with a total area of 100 sq.m.
We needed to place several functional areas on this spot: the showroom itself, which should have utility rooms for storing spare goods; checkout area; office space for 3 employees with desktops and computers; mini kitchen area; and a bathroom unit.

LIVINGHEALTHUA

DESIGN

The design was based on “transparency”. The transparency of the company, which wanted to show as much as possible that they are together with the buyer and are not separated by blind partitions. Therefore, we made all the structures from a transparent material – plexiglass. It is easy to process, bends and is relatively inexpensive, and it also transmits light very well.
When we learned that people in wheelchairs often come to the store, we suggested that the customer round the room with plexiglass partitions. It also gave us the opportunity to use the corners that appeared to store spare products.

LIVINGHEALTHUA LIVINGHEALTHUA LIVINGHEALTHUA LIVINGHEALTHUA

One of the client’s requests was to keep the texture of the floor from the 60s, it was made of terrazzo.
Since the store’s products are quite specific and there were quite a lot of them, that’s why all the racks, stands for goods, reception, etc. we decided to develop it ourselves and manufacture it with our contractors.

LIVINGHEALTHUA LIVINGHEALTHUALIVINGHEALTHUA LIVINGHEALTHUA

TEAM

LIVINGHEALTHUA

Publications
P
A
I
N
T
I
T

PAINTIT

We are a team of architects from Kyiv, Ukraine with more than 10 years of experience.

Due to the military attack on Ukraine we had to hard stop of all the ongoing projects in the own country.

Now we are looking for projects around the world and will be glad to cooperate.

View projects

#StopWarInUkraine